Fatima – Santiago de Compostela

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1212198
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pútnické zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program zájazdu:

1.deň: odlet z Budapešti o 17.30 hod. s príletom do Lisabonu o 20.25 hod., po prílete transfer do hotela vo Fatime, večera a nocľah vo Fatime - jedného z najvýznamnejších pútnických miest v Európe.

2.deň: raňajky, sv. omša, program vo Fatime: Kaplnka zjavení s milostivou sochou Panny Márie, Bazilika s hrobmi blahoslaveného Františka a Hyacinty Marto a tiež sestry Lucie, nový kostol Najsvätejšej trojice, osobné modlitby. Popoludní slovenská krížová cesta a návšteva rodného domu troch vizionárov v Aljustreli. Po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečková procesia, nocľah vo Fatime.

3.deň: po raňajkách kláštory Alcobaca a Batahla, Nazaré – rybárska dedina, možnosť kúpania v Atlantickom oceáne, po návrate do Fatimy individuálny duchovný program, po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečková procesia. Nocľah vo Fatime.

4.deň:. po raňajkách odchod do Španielska, cestou zastávka v meste Braga – Bom Jesus do Monte, príchod do Santiaga de Compostela,  náboženský program v Santiago de Compostela. Od 12. storočia až do súčasnosti sem smerujú pútnici z Lisabonu, Santarém, Coimbry, Porta, Braga. Návšteva Baziliky, kde sa nachádza hrob sv. Jakuba apoštola. Je duchovným vyvrcholením putovania pre caminos - pútnikov, ktorí peši prichádzajú zo vzdialenosti minimálne 100 km do Santiaga. Osobné voľno. Večera a  ubytovanie v Santiago de Compostela.

5.deň: po raňajkách prehliadka krásneho historického centra mesta s mnohými starobylými chrámami a stredovekými uličkami. Odchod do  mesta Coimbra /sídlo najstaršej univerzity v zemi/, kaplnka v kláštore sestier karmelitánok, kde bývala sestra Lucia.  Pokračovanie do Fatimy, večera, medzinárodná modlitba ruženca pri Kaplnke zjavení a sviečková procesia,  nocľah vo Fatime.

6.deň:  sv. omša, po raňajkách presun do hlavného mesta Portugalska - návšteva okrajovej štvrte Belému - v minulosti významný prístav, odkiaľ do sveta vyplávali objavitelia a dobyvatelia,  Torre de Belém (veža - slúžila ako pevnosť i maják), návšteva kostola sv. Antona, transfer na letisko v Lisabone, o 21.05 hod. odlet do  Budapešti, po prílete o 01.40 hod. transfer autobusom na Slovensko.

Sprievodca zájazdu si vyhradzuje právo na zmenu programu! Min. počet účastníkov: 35

Cena zahŕňa: letenku Budapešť – Lisabon a späť, letiskový poplatok,  4 x ubytovanie s polpenziou vo Fatime, 1 x ubytovanie s polpenziou v Santiagu de Compostela, transfery autobusom v Portugalsku, poistenie insolventnosti.

Cena nezahŕňa: Komplexné cestovné poistenie UNION 17,50 Eur , alebo poistenie PANDEMIC 28 Eur , transfer do Budapešti cca 55 Eur, vstupy cca 30 Eur, príplatok za 1/1 izbu – 100 Eur na celý pobyt.

Cena nezahŕňa prípadné ceny testov pred nástupom na zájazd a po prílete do Portugalska, ak to bude potrebné/platí si klient individuálne/.

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »