Apúlia (Puglia) - Chutné putovanie talianskym "podpätkom"

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1238698
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Apúlia, Puglia (opätok Talianska) - miesto, kde sa zastavil čas; Karibik Európy... od Gargana (Národný park od r. 1991) po Salento (Lecce-Leuca). Malebný, hoci rovinatý, kraj plný olivových hájov a mandľových plantáží. Dovolenka bez rezortov a bez all inclusive. Apúlia sa necíti byť úplne talianskym krajom, skrýva v sebe desiatky mikrokozmov. Ďaleko od Benátok, Ríma, Sicílie... geograficky aj atmosférou. Aj súčasť Talianska, aj nie; exotika v Európe. Historicky katolícka, ale so silnou pravoslávnou črtou... so svetoznámymi vínami, cestovinou  orecchiette a koláčikom pasticciotto.


Basilicata patrí k najmenej rozvinutým oblastiam. Je to jeden z najodľahlejších, ťažšie dostupných a najchudobnejších regiónov Talianska. Veľkým lákadlom pre turistov je, najmä, mesto Matera, označované ako "mesto hanby" a množstvo zaujímavých cyklotrás, ktoré umožňujú objaviť skryté zákutia tohto kraja (prirodzene ho prepájajú s Apúliou či Kalábriou).


1. deň
Odlet do Talianska. Prílet z Viedne do Bari; ubytovanie v centre Bari; prechádzka mestom.


2. deň
Altamura (ochutnávka chleba D.O.P.); mesto „hanby“ Matera. Altamura. V Altamura sa zastavíme, aby sme spolu s inými miestnymi produktmi ochutnali chlieb, ktorý získal ako jediné európske pečivo označenie D.O.P. S oblaženým žalúdkom potiahneme za oblažením oka, do mesta Matera (región Basilicata). Najtajomnejsˇie mesto Talianska, kedysi označované ako “mesto hanby”; stare´ jaskynne´ obydlia z tufového kameňa, tzv. Sassi, vytesane´ do strmy´ch skalny´ch u´tesov (UNESCO). Zážitok na pohľad.


3. deň
Alberobello, Putignano. Ďalší deň sa budeme túlať rozprávkovým a nesmierne fotogenickým Alberobello. Jedno z najzaujímavejších talianskych miest so svojimi trulli (domčeky), ktoré nenájdete nikde inde na svete (UNESCO); v mnohých sa dodnes žije. Po vychádzke sa občerstvíme na bio-farme v Putignano, ktorá sa venuje výrobe a predaju ekologických produktov a zdravej strave pri plnom rešpektovaní životného prostredia. Uvidíme a vyskúšame si aj výrobu mozzarelly.


4. deň
Bari (historické centrum + cooking class); Ruvo di Puglia (degustácia vín). Tesne´ krivoľake´ ulicˇky stare´ho mesta Bari ukry´vaju´ asi 40 kostolov a 120 kaplniek zasva¨teny´ch Panne Ma´rii, vra´tane Baziliky San Nicola, v ktorej su´ ulozˇene´ ostatky sva¨te´ho Mikula´sˇa (známe pútnické miesto). Nie, nechystáme sa prejsť kostol za kostolom… chceme sa spolu stratiť v labyrinte uličiek a dvorov, vychutnať si atmosféru mesta, prejsť starý rybí trh a svoju vychádzku ukončiť klasickým obedom, ktorý si sami pripravíme. Signora Maria nám odhalí tajomstvo receptu a tvarovania slávnych cestovín orecchiette, ktoré zalejeme pohárom vína. A, aby bolo vína dosť, poobede si zájdeme na farmu rodiny Mazzone, do ich vínnej pivnive v Ruvo di Puglia na degustáciu ocenených značkových vín Nero di Trioia a bielej Malvasia Immensus. Podvečer je už len váš… možno vás zláka moderné Bari plné obchodov na nákupy darčekov.


5. deň
Odlet domov. Raňajky; check-out; presun na letisko; odlet z Bari do Viedne

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »