Silvester na Malte

Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1264907
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Malta je malá ostrovná krajina v stredozemnom mori, ktorá vie ako oslavovať vo veľkom. Silvester na Malte bude určite stáť za to. Malťania radi oslavujú fiesty, katolícke sviatky a hlavne majú radi ohňostroj. Veď každoročne sa u nich koná medzinárodný festival ohňostrojov, kde predvádzajú svoje umenie pyrotechnici z mnohých krajín. Preto Silvester na Malte bude určite zážitkom pre všetky zmysly a teda budete sa mať hlavne načo pozerať. Navštívime jedinečný živý Betlehem na Goze, pozrieme si čarovnú Valettu, povieme si o miestnych zvyklostiach a pochutnáme si na lokálnej kuchyni. Silvester môžete osláviť len, tak na námestí alebo sa zúčastnite Silvestrovskej párty/oslavy v niektorých z reštaurácii, kde bude bohatý program, jedlo a pitie a hlavne dobrá nálada a skvelí ľudia. Ak by ste chceli ísť na Maltu inokedy vyskúšajte napr. Maltu počas jahodového festivalu. 

Pre vstup na Maltu nie je potrebné očkovanie, prekonanie či iné testy na COVID-19. Stačí vám občiansky preukaz alebo cestovný pas.

Program:
1. deň

Prílet na Maltu na obed
Transfer do hotela
Check in
Zájazd Silvester na Malte začína návštevou ostrova Gozo.
Exkurzia na Gozo – 
ak sa pýtate, čo je Gozo, tak je to sesterský ostrov Malty a má len 67km2. Obýva ho okolo 37 000 obyvateľov a najväčším mestom je Viktória. Ostrov si dokázal po celé stáročia zachovať autentickosť a jedinečnú atmosféru. Navštívime tu záliv Ramla s jeho červenými plážami, kde sa skrýva jaskyňa Calypso. Podľa Homéra v nej nymfa Calypso 7 rokov väznila Odysea. Ďalšou zastávkou bude bazilika Ta’Pinu – bazilika požehnanej panny. Bazilika je pútnickým miestom a svojho času ju navštívil aj pápež Ján Pavol II. Nevynecháme ani ikonickú citadelu, ktorá kedysi bola centrom života starých Rimanov.
Na záver navštívime jedinečný Betlehem a vianočné trhy na Goze. Práve tu sa každoročne koná živý Betlehem, ktorý je jediný svojho druhu.
Návrat na Maltu
voľný čas
Noc v hoteli

2. deň
Raňajky v hoteli
Presun do Valetty na lodi (v prípade zlého počasia) pôkdeme na tradičnom Maltskom autobuse.
Exkurzia do Valetty – dnešný deň začneme návštevou hlavného mesta Malty. Valettu založili v roku 1556 na želanie veľmajstra rádu maltézskych rytierov, francúza Jeana de la Valette. Mesto je nádhernou ukážkou prepojenia vojenskej architektúry, barokového umenia a krásnych výhľadov na azúrové more. Niet divu, že je na zozname UNESCO. Počas exkurzie nevynecháme katedrálu sv. Jána a Horné záhrady Barrakka. Potešíme aj mlstné jazýčky, lebo ochutnáme miestnu tradičnú špecialitu Pastizzi a ftiru.
Máme pre vás pripravený aj 5D zážitok o histórii Vallety a mnoho iného.
Vo Valette si môžete pozrieť aj Fairyland, teda Santovo mesto
Návrat do hotela
Oslava Silvestra – samostatne alebo v reštaurácii s programom (za doplatok: 95€/osoba)

3. deň

Raňajky v hoteli
voľný čas
Tradičný novoročný Maltský obed
Po obede naše kroky povedú do Mdiny, tzv. Tichého mesta. Mdina prekvitala v období antiky, až po stredovek a celé stáročia bola domovom šľachty. Počas exkurzie sa dozviete prečo ju prezývajú tichým mestom.  Mesto je na zozname UNESCO.
Exkurzia na rodinnú farmu a vinárstvo – na tejto očarujúcej farme sa nedozviete len o živote a hospodárení na tomto ostrove, ale ochutnáte aj olivy, chlebík, paradajky, syr či pomazánky a to všetko pri skvelom víne. Prevedú vás vinohradom a výklad vám spraví majiteľ a zároveň bývalý profesor biológie a chémie, ktorý ručí za kvalitu ich výrobkov. Atmosféra ako z filmu.
voľný čas
Noc v hoteli

4. deň
Raňajky v hoteli
odlet domov
Užite si Silvester na Malte spolu s nami!

Zájazd sa uskutoční pri obsadení min. 8 osobami, maximálny počet účastníkov zájazdu je 22.


Ubytovanie:
Hotel Santana 4*
Hotel ponúka panoramatický výhľad na okolie a strešný bazén s výhľadom na more a krajinu v zálive St. Paul’s. Prímorská promenáda je vzdialená 150 metrov.Všetky izby majú TV, klimatizáciu a súkromnú kúpeľňu. Väčšina izieb má balkón. Vo všetkých priestoroch môžete využívať bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.Hotelová záhrada ponúka vonkajší bar, kde si oddýchnete pri živej zábave.V hoteli nájdete krytý bazén s hydromasážou, saunu a posilňovňu. Počas pobytu si môžete taktiež dopriať kozmetické procedúry.Hotel má reštauráciu, kaviareň a strešný bar pri bazéne s panoramatickým výhľadom na more.
Zastávky verejných autobusov premávajúcich z mesta Qawra do všetkých častí ostrova Malta sú neďaleko.
Prímorská promenáda s mnohými obchodmi, barmi a reštauráciami sa nachádza len pár minút chôdze od hotela. Piesočnatá pláž a skalnatá pláž sú vzdialené necelých 5 minút chôdze.Národné akvárium na Malte nájdete 600 metrov od hotela.

Azur Hotel by ST Hotels 3*+
Ubytovacie zariadenie Azur Hotel by ST Hotels sa nachádza v meste Il-Gżira a ponúka reštauráciu, fitnescentrum, bar a spoločenskú miestnosť. Tento 3-hviezdičkový hotel ponúka recepciu s nepretržitou prevádzkou a službu concierge. K dispozícii je aj bezplatné Wi-Fi a za príplatok je možné zabezpečiť parkovanie na súkromnom parkovisku.Hostia sa môžu ubytovať v klimatizovaných izbách s písacím stolom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou, trezorom, TV s plochou obrazovkou, balkónom a súkromnou kúpeľňou so sprchovacím kútom. Všetky izby v hoteli sú vybavené posteľnou bielizňou a uterákmi.Ráno sa podávajú kontinentálne raňajky alebo raňajky formou bufetu.Pláž Balluta Bay je od hotela vzdialená necelý 1 km a Maltská univerzita sa nachádza vo vzdialenosti 2,8 km.


Cena zahŕňa:
ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami
strava: raňajky a podľa programu
degustácia vína
vstupy podľa programu
transfery v destinácii

Cena nezahŕňa:
letenky od 200€
podpalubná batožina do 20kg - 75€
cestovné poistenei 2,5€ osoba deň
alebo cestovné poistenie pandemic 4€ osoba deň
Silvestrovská večera s programom 95€ osoba

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »