Adršpašské skaly a okolie

, autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Skalné mesto , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašsko - Teplické skaly , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, kláštor Broumov , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašsko - Teplické skaly , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašsko - Teplické skaly, jazero , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, hrad Ksiaz , autobusový poznávacízájazd, Adršpašské skaly a okolie, Kostol mieru Swidnica , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašsko - Teplické skaly, jazero , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašsko - Teplické skaly , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašské skaly , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, kláštor Broumov , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Skalné mesto , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, kláštor Broumov , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, Adršpašské skaly , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, mapa , autobusový poznávací zájazd, Adršpašské skaly a okolie, leták
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1266125
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Cesta za históriou a prírodnými krásami na Poľské pohraničie a sever Českej republiky je predovšetkým o prírodných atraktivitách. Na návštevníkov čakajú jedinečné skalné útvary, turistické trasy s rebríkmi a vyhliadkovými plošinami, či plavba loďkou po jazere. Na svoje si prídu aj milovníci histórie počas prehliadky hradu Ksiaz  a barokového kláštora Broumov


Ubytovanie: 2x v hoteli

Stravovanie: 2x raňajky 


Ksiaz - Swidnica - Adršpašské skaly - Teplické skaly - Broumov



Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, príchod na ubytovanie, po ubytovaní presun do *Adršpašských skál, prehliadka Adršpašského skalného mesta (turistický okruh cca  hod.), Monumentálna krása divokého skalného labyrintu tvarovaného po stáročia vovou a vetrom berie dych. Lokalita patrí k najobdivovanejším prírodným úkazom v Čechách a je najrozsiahlejším skalným labirintom v Strednej  Európe. Počas turistickej prehliadky návštevníkov čakajú vyhliadkové plošiny, rebríky, skaly rôznych tvarov s príznačnými pomenovaniami, labirinty skál a vodopády.  Medzi najzaujímavejšie patria: Myšacia diera, Krakonošov zub či Milenci. Nezabudnuteľný zážitok je plavba loďkou s miestnym prievozníkom po jazere, ktorý porozpráva rôzne fakty a zaujímavosti nielen o skalách, ale aj o príšerách a vodníkoch. Po prehliadke ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky,  prehliadka Teplických skál – Teplický skalný okruh (turistický okruh cca 3 hod.) a Adršpašské skalné mesto (turistický okruh cca 2 hod.), po prehliadke presun do Poľska, návšteva tretieho najväčšieho poľského hradu - Ksiaz. Hrad má za sebou bohatú a zaujímavú históriu - okrem poľských vládcov bol sídlom husitov aj gestapa. Práve s týmto obdobím je spojená jedna z legiend, ktorá hrad  spája s jedným z najhľadanejších pokladov na svete - výzdobou Jantárovej komnaty, ktorú nacisti počas druhej svetovej vojny ukoristili v Rusku a podľa niektorých dohadov práve rozsiahle podzemné chodby a priestory pod hradom Ksiaz môžu tento poklad ukrývať. Presun do neďalekého mesta Swidnica, s najväčšou hrázdenou stavbou Európy - kostolom mieru (UNESCO). Vo večerných hodinách návrat na  ubytovanie v hoteli.   

3. deň – po raňajkách návšteva benediktínskeho kláštora Broumov – jednej z najznámejších barokových kultúrnych pamiatok v Čechách. Jeho dnešná podoba v štýle vrcholného baroka je dielom známeho českého architekta a staviteľa K. I. Dientzenhofera. Prehliadka unikátnej knižnice so 17 tis. zväzkami kníh, kostola sv. Vojtecha s bohatou výzdobou, kde je uložená kópia Turínskeho plátna z roku 1951. Možnosť prehliadnuť si aj podzemie kláštora, kde je uložených 34 múmií z farského kostola vo Vamberku. Súčasťou komplexu je aj kláštorná záhrada a cintorín s dreveným kostolíkom Panny Márie – najstaršou dochovanou drevenou sakrálnou stavbou v strednej Európe. V popoludňajších hodinách transfer na Slovensko, príchod v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
 doprava luxusným autokarom, 2x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň), orientačná cena vstupov 35 EUR/os. (platba na mieste v miestnej mene). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 75 EUR/2 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 90 EUR. Nástupné miesta: BA bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
hrad Ksiazs | Adršpašské skaly | Broumov | Swidnica

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »