Najvyšší vrch a vodopády Rakúska, tiesňava a plavba jazerom Zell am See

Destinácia: Rakúsko, Salzbursko
Kód zájazdu: 1292219
Cena od: 319 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.05.2024 3 dni Last Minute 319 € +0 € autobusová
27.09.2024 3 dni First Minute 319 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite miesta, ktoré bezpochyby patria k najatraktívnejším lákadlám Rakúska – najvyyší vrch Rakúska Grossglockner, najvyššie vodopády v Európe – Krimmelské vodopády, užite si panoramatickú plavbu loďou po známom jazere Zell am See a objavte jedinečnú tiesňavu Sigmund Thun Klamm s blankytne modrým jazerom.

1.deň:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Prvou zastávkou zájazdu bude najvyšší vodopád Rakúska a zároveň najvyšší vodopád Európy – Krimmler Wasserfälle, ktorý patrí k najnavštevovanejším atrakciám v celom Rakúsku.
Tieto vodopády sú najväčšie v Rakúsku a aj v samotnej Európe. Cestou si užijete fantastické scenérie Národného parku Vysoké Taury s bohatou flórou akou sú stromy, kríky, machy, paprade a naskytne sa vám množstvo fotogenických miest. Turistický chodník k vodopádom je jednoduchý a nenáročný. Budete si môcť oddýchnuť na lavičkách a pozorovateľniach. Po návšteve vodopádov odchod na hotel. Ubytovanie.

2.deň:
po raňajkách vás čaká cesta jednou z najkrajších ciest sveta s vyhliadkami na desiatky alpských štítov k najvyššiemu vrchu Rakúska – Grossglockner.
Samotná cesta Hochalpenstrasse je hodnotená ako jedna z najkrajších scénických ciest sveta a jazda po nej je nezabudnuteľným zážitkom. Cestou na Grossglockner sa zastavíte v dedinke Heiligenblut, ktorá je akoby vystrihnutá z pohľadnice, pretože je považovaná za jednu z najkrajších v celej alpskej oblasti. V popoludňajších hodinách navštívite preslávené rakúske jazero Zell am See. Užijete si panoramatickú plavbu po krásnom jazere s krištáľovo čistou vodou a očarujúcim horským prostredím. Po plavbe budete mať voľno v malebnom mestečku. Nádherné letovisko, ktoré je zároveň kúpeľmi a strediskom zimných športov. Oblasť Zell am See skutočne patrí medzi najobľúbenejšie v Alpách v lete aj v zime. V podvečerných hodinách odchod na hotel. Ubytovanie.

3.deň:
po raňajkách sa autobusom doveziete k jednej z najkrajších tiesňav Rakúska – k nádhernej a divokej tiesňave Sigmund Thun Klamm, kde na vás čaká 750 metrov dlhá prechádzka po drevených lávkach a niekedy sa ocitnete až 50 metrov nad vodou. Očarí vás magická krása prírody a zurčiacej vody. Dnes je táto prírodná atrakcia obľúbenou výletnou destináciou aj pre rodiny s deťmi. Jedná sa o nenáročnú turistiku.Na samotnom konci tiesňavy na vás čaká  jazero Klammsee s neskutočne krištáľovo blankytne modrou vodou. Kto bude mať záujem, môže si jazero obísť. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3 - 4 * hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € / osoba / noc
obojsmerná miestenka 7 € /  osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
prípadná pobytová taxa 2 €  /osoba/noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz),
Sereď 9 € (garantovaný zvoz),
Trnava 9 € (garantovaný zvoz),
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
palivový príplatok 15 € / osoba ( v dôsledku zvýšenia pohonných hmôt )
tiesňava Sigmund Thun Klamm - 6 € / dospelá osoba, 3,90 € / deti od 6-15 rokov
panoramatická plavba po jazere Zell am See - 16 € / dospelá osoba, 8 € / deti od 6-15 rokov, 12 € / deti od 16-18 rokov
Krimmelské vodopády - 10 € / dospelá osoba, 5 € / deti od 6-15 rokov
turistický poplatok za cestu Hochalpenstrasse - 6 € / dospelá osoba, 3 € / deti do 18 rokov
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »