Omán s vôňou Orientu

Destinácia: Omán
Kód zájazdu: 1300650
Cena od: 2 389 €
Príplatky od: 199 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

28.10.2024 8 dní First Minute 2 539 € +199 € odlet: Praha letecká
01.12.2024 8 dní First Minute 2 389 € +199 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) - MUSCAT
Odbavenie na letisku v Prahe a odlet do Muscatu, hlavného mesta sultanátu Omán.

2: MUSCAT
Prílet v nočných hodinách. Transfer a ubytovanie v Muscate, raňajky a doobedňajší odpočinok. Poobede nasleduje okružná cesta po Muscate, hlavnom meste sultanátu Omán. Prezriete si Kráľovskú operu a ďalej budete pokračovať pozdĺž pobrežia do starého mesta, ktorého historická časť na Vás dýchne atmosféru rozprávok tisíc a jednej noci. Navštívite tu trhovisko, tzv. Mutrah Souk, ktoré je považované za najlepšie v krajine. Večera a nocľah v Muscate.

3: MUSCAT - BILAD SAYT - AL HAMRA
Po raňajkách začnete prehliadkou miestneho architektonického skvostku "Grand Mosque". Potom budete pokračovať scénickou vnútrozemskou cestou cez nádherné Wadi Bani Auf a dedinku Bilad Sayt, kde tvorí starovekú príťažlivosť zhluk kamenných a hlinených obydlí spolu so sviežimi radmi ďatľových paliem a terasovitých polí. Počas cesty na Vás čaká obed v tradičnej reštaurácii. Deň zavŕšite návštevou magickej Al Hamry, ktorá je jedným z najlepšie zachovalých starých miest v Ománe. Al Hamra je spleť kamenných uličiek lemovaná tradičnými tehlovými domami, ktoré padajú zo svahu do idylickej oázy. Ubytovanie a večeru si vychutnáte v hoteli s romantickým výhľadom na mesto.

4: AL HAMRA - BAHLA - NIZWA
Po raňajkách sa pozriete do unikátnej horskej dediny Mistaf Al Abreeyn, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1000 metrov nad morom. Presuniete sa do mestečka Bahla s gigantickou pevnosťou. Nasledovať bude prehliadka najkrajšieho ománskeho hradu postaveného na konci 17.storočia, hradu Jabreen. Počas cesty je pre Vás pripravený obed. Vaša cesta bude pokračovať do ruín dediny a banánovej farmy Birkat Al Mouz. Tálo lokalita je domovom starého zavlažovacieho systému Falaj zapísaného v zozname svetového dedičstva UNESCO. Deň zakončíte v Nizwe, najkrajšom meste sultanátu s farebnými kupeľmi a pevnosťou Nizwa Fort, odkiaľ je nádherný výhľad. Podrobnosti zo života tunajších obyvateľov Vám priblíži i ubytovanie v domčekoch Heritage.

5: NIZWA - WADI BANI KHALID - WAHIBI SANDS
RAňajky, následne navštívite trh s dobytkom a dokončíte návštevu starobylej Nizwy. Prídete k oáze Wadi Bani Khalid, ktorá je považovaná za jedno z najkrajších prírodných miest v Ománe. Vody v tieni paliem pozývajú k príjemnej sieste s možnosťou kúpania sa. Obed býva obvykle vo forme pikniku. Potom sa presuniete do oblasti červených a bielch piesočných dún Wahiba Sands, ktorú sú tradičným domovom kočovníkov a beduínov. Miestnu atmosféru púšte vychutnáte pri originálnej večeri a nocľah strávite v tradičnom púštnom kempe (samozrejme v stanoch deluxe).

6: WAHIBA SANDS - ASHKHARA - RAS AL HADD
Po raňajkách v kempe pôjdete cez prepojené mestá Jalan Bani Bu Hassan a Jalan Bani Bu Ali, ktoré tvoria súbor strážnych veží, historických opevnených domov, hrad a starobylé múry plantáží. Ďalej sa vydáte pobrežnou cestou do Ashkhary, kde je pri priaznivých klimatických a hydrologických podmienkach možné uvidieť prírodný jav tzv. Ružové jazero. Uvidíte nádherné pláže na konci sveta v Ras Al Ruways. Počas cesty pre Vás bude pripravený obed. Na rozhraní Ománskeho zálivu a Arabského mora dohliada mohutná pevnosť nad dedinou Ras Al Hadd. Odtiaľ je to kúsok k výbežku Ras Al Jinz, kam chodia klásť vajíčka korytnačky Karety obrovskej. Na tomto unikátnom mieste je možné večerné pozorovanie korytnačiek pri kladení vajec. Prechádzka po rezervácii trvá približne 15 minút a je tu zakázané fotenie bleskom. Ubytovaní budete na tomto čarovnom pobreží.

7: RAS AL HADD - SUR - WABI SHAB - MUSCAT
Naraňajkujete sa v prírodnej rezervácii a potom Vás čaká cesta pozdĺž pobrežia späť do hlavného mesta. I na tejto ceste Vás bude sprevádzať kultúrne a prírodné bohatstvo Ománu. Pôjdete cez prístavné mesto Sur, ktoré bolo strategickým bodom na africko-ázijskej obchodnej ceste. Uvidíte Wadi Tiwi, hlbokú a úzku roklinu vytesanú z hôr, ktorá sa tiahne pozdĺž mora, vo Wadi Shab absolvujete jazdu v autách, v prípadne je v ponuke variant cca 2,5 hodinovej túry. Počas cesty budete mať zaistený obed. Potom sa vydáte cez biele pláže a tyrkysové vody Bimah Sinkhole a pokračovať budete späť cez Quriyat, dedinu stráženú pevnosťou z 18.storočia. Pred odletom povečeriate a odpočiniete si v hoteli v Muscate.

8: MUSCAT - PRAHA (VIEDEŇ)
Skorý ranný transfer na letisko v Muscate, odbavenie, odlet do Prahy s prestupom v Dubaji.

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

*dress code do mešity v Muscat – dlhé rukávy a dlhé nohavice alebo sukne, šatka pre ženy.

Cena zahrnuje:
leteckú prepravu Praha - Muscat - Praha na linkách spoločnosti Emirates s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
5 x ubytovanie v hoteloch 3* s raňajkami, 1 x uytovanie v Heritage homes
1 x ubytovanie v púštnom kempe v deluxe stane
6 x raňajky, 5 x obed v lokálnej reštaurácii alebo formou pikniku a 4 x večera
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy
prepitné cca 90,– USD/ osoba
fakultatívne služby
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »