Jazero Lago di Como, miesto pravých romantikov a Borromejské ostrovy LETECKY

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1309501
Cena od: 589 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

15.05.2024 4 dni Last Minute 589 € +0 € odlet: Viedeň letecká
24.07.2024 4 dni First Minute 589 € +0 € odlet: Viedeň letecká
12.09.2024 4 dni First Minute 589 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte okúzľujúce talianske jazerá, ktoré patria k obľúbeným miestam svetových celebrít, všetkých romantických duší a milovníkov krásnych záhrad a prírody. Navštívite romantické jazero Lago di Como, ktoré milujú umelci, podnikatelia, politici a jeho čaru podľahli aj hviezdy ako George Clooney, Beckhamovci, Donatella Versace, Madonna a atmosféru si tu vychutnával aj Bill Gates.
Jazero Como si v minulosti podmanilo mnoho talianskych šľachtických rodín. Zastavíte sa aj pri neďalekom kúzelnom jazere Lago Maggiore. Rozkvitnuté talianske jazerá a záhrady pohladia oko aj vašu dušu.
Zasnené dedinky, svahy pokryté vilami a záhradami, očarujúce mestečká, hory, príjemná teplá voda, historické zákutia a gurmánske špeciality nájdete tu vlastne všetko, po čom túžite... 
Okrem čarovných talianskych jazier budete mať možnosť sa prejsť po krásnom historickom meste Bergamo a fotku si spravíte pri katedrále v Miláne.


1.deň:
Odlett z Bratislavy do Bergama a presun na ubytovanie. Prehliadka krásneho talianskeho mesta Bergamo so sprievodkyňou. Napriek tomu, že mestečko ležalo dlho v tieni slávnejšieho Milána, jeho popularita stále stúpa.
Zaujme všetkým, čo do neho história zasadila. Má v sebe nielen fascinujúce pamiatky, pôvabné kamenné uličky, ale i skvelé reštaurácie s najlepšou kuchyňou sveta.
Pozriete si najatraktívnejšiu časť Citta alta a prejdete do historického jadra na Piazza Vecchia. Tu sa nachádza Katedrála sv. Alexandra, baptistérium, bazilika Santa Maria Maggiore a radnica Palazzo della Ragione. Vo večerných hodinách návrat na hotel. Nocľah.


2. deň:
Po raňajkách odchod z hotela k okúzľujúcemu a romantickému jazeru celebrít Lago di Como. Navštívite perlu jazera – exkluzívne mestečko Bellaggio, miesto, ktoré inšpirovalo kasíno v Las Vegas.
Tyrkysová farba jazera, palmy, olivové stromy, záhrady, množstvo kamenných schodíšť, domy s farebnými okenicami, úzke uličky sú skutočne kúzelné a dotvárajú neopísateľnú atmosféru ako z  najromantickejších filmov.
Po prehliadke mestečka a záhrad vás čaká individuálny program, môžete sa okúpať v príjemnej teplej vode, alebo si oddýchnuť na niektorej z pláží pri jazere.
V popoludňajších hodinách navštívite mestečko s milou a prívetivou atmosférou - mestečko Varenna, ktoré predstavuje pre Bellaggio nemalú konkurenciu. Vo Varenne nájdete mnoho krásnych parkov, kaskádovito usporiadané domy, zelené svahy a romantické zákutia.
Nad dedinkou sa tyčí hrad Castello di Vezio, využívaný kráľovnou Theodelindou ako rozhľadňa a nemôžeme nespomenúť ani luxusnú vilu Cipressi s nádhernou terasovitou záhradou, či Villu Monastero s dvojkilometrovou záhradou. Vo večerných hodinách návrat na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

3.deň:
Po raňajkách zamierite pri pôvabné jazero Lago Maggiore do kúpeľného mestečka Stresa, ktoré inšpirovalo Ernesta Hemingwaya. Stresa je vyhľadávaným strediskom vyšších vrstiev a patrí medzi najexkluzívnejšie miesta Talianska. Výlet loďou na Borromejské ostrovy.
Uvidíte šľachtické rezidencie, subtropické záhrady na vyhliadkových terasách, parky plné exotických stromov a rybárske dedinky. Navštívite 3 nádherné ostrovy na tomto jazere. Prvým ostrovom bude ostrov Isola Madre, na ktorom je jedna z najcennejších a najstarších záhrad Talianska.
Vymenovať všetky druhy rastlín by bolo nemožné. Okúzlia vás magnólie, kamélie, banánovníky a niekoľko druhov paliem. Môžete navštíviť aj krásny palác, ktorý sa na ostrove nachádza. Rozprávkovo sú upravené zámocké terasy, predovšetkým vysadenými kvetinami. Kvetiny nájdete naozaj všade. Kvetmi je obsadené každé voľné miesto a to i na budovách.
Neskôr sa presuniete na rybársky ostrov Isola dei Pescatori, kde budete mať voľno na obed, na nákupy suvenírov, ktorých tu nájdete nespočetne veľa.
Ďalšou zastávkou bude Isola Bella, ktorá predstavuje prvoradú turistickú atrakciu. Na ostrove Bella vás ohromí barokový palác vypínajúci sa nad desiatimi radami terasovitých záhrad. Prechádzky po parku, oddych,... Individuálny program. 
Vo večerných hodinách sa zastavíte v štýlovom Miláne, v druhom najväčšom meste Talianska - v meste módy, kultúry a futbalu. A kto by nechcel mať fotku pri katedrále Duomo di Milano ? Zamierite priamo do centra mesta, kde vás čaká príjemná večerná prechádzka. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň

Po raňajkách individuálny program. V popoludňajších hodinách odchod na letisko a odlet na Slovensko.
Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Bratislava - Bergamo - Bratislava
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
3 x hotelové ubytovanie kategórie min. 3*
3 x raňajky
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
lodná doprava lago di Como - cca 20 € / osoba
lodný lístok Stresa – Borromejské ostrovy cca 15 € / osoba
vstupné na Borromejské ostrovy - cca 20 € / osoba po skupinovej zľave
Isola Bella – palác, záhrady cca 17 € /osoba
záhrady Villa Melzi 6,50 € / osoba
Villa Monastero vo Varenne :
- len botanická záhrada 6 EUR / dospelá osoba , 4 € / dospelá osoba ( po skupinovej zľave, od 10 osôb), deti do 11 rokov zadarmo
- botanická záhrada + múzeum Villa Monastero 6 € / osoba (po skupinovej zľave, od 10 osôb),
deti do 11 rokov zadarmo
- skupinový kombinovaný lístok Villa Monastero (botanická záhrada + múzeum) a botanická záhrada Villa Cipressi 9 EUR / osoba ( po skupinovej zľave), deti do 11 rokov zadarmo
Villa Menzi v Bellagiu 6,50 €/ osoba, 5 € / osoba ( po skupinovej zľave)
celková doprava medzi jednotlivými miestami - cca 50 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »