Brusel, Antverpy, Brugy, Amsterdam

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1324113
Cena od: 659 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

11.07.2024 5 dní First Minute 659 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Navštívte očarujúci Benelux letecky z Bratislavy. Počas 5 dní navštívite najznámejšie miesta Brusel, Antverpy, Bruggy a Amsterdam s našou skvelou sprievodkyňou. Skvelé spojenie historických miest, pamiatok a gastronómie.


Program zájazdu
Deň 1: odlet z Bratislavy do Bruselu - prehliadka historického centra
odlet z Bratislavy do Bruselu. Po prílete transfer súkromným autobusom do kvalitného hotela v centre Bruselu, odloženie batožiny. Pešia prehliadka historického centra Bruselu s jedným z najkrajších námestí sveta Grand Place s gotickou radnicou cechovými domami, múzeom, bronzovou sochou Manneken-pis a množstvom kaviarní, reštaurácií a čokoládovní. Možnosť navštíviť Ulicu St. Catherine, ktorá je plná príjemných krčiem, secesných kaviarní a štýlových bistier s nezameniteľnou atmosférou. Možnosť ochutnať svetoznáme belgické pralinky a pivá. V podvečerných hodinách návrat do hotela, ubytovanie.


Deň 2: celodenný výlet do "diamantového mesta" Antverpy
raňajky, krátky presun vlakom do najväčšieho belgického mesta Antverpy známeho ako "Diamantové mesto" na jednu z najkrajších vlakových staníc na svete. V Antverpách sa nachádza najväčšie múzeum belgickej čokolády a múzeum diamantov. Prehliadka námestia Grote Markt s krásnou katedrálou, impozantnou budovou radnice a cechovými domami. Možnosť návštevy Rubensovho domu s významnými umeleckými dielami. Možnosť ochutnať tie naj čokolády a syry. V poobedňajších hodinách návrat vlakom do Bruselu, pokračovanie v pešej prehliadke: Atómium, veža postavená pri príležitosti svetovej výstavy Expo Brussel 1958. Možnosť prehliadky mini Európy, parku s kópiami typických budóv členských krajín Európskej únie. V prípade časových možností, prehliadka rezidencie belgických kráľov Palais Royal, Európskeho parlamentu a parku Cinquantenaire s jeho Triumfálnym oblúkom.  Vo večerných hodinách návrat do hotela.
      

Deň 3: celodenný výlet romantické Bruggy
raňajky, krátky presun vlakom do romantického mesta Bruggy s čarovným historickým centrom pretkaným vodnými kanálmi, vďaka čomu je označované aj ako "Benátky severu". Mestečko preslávil aj film "V Bruggách". Nachádza sa tu najväčší počet hradov a zámkov na meter štvorcový v Belgicku. Prehliadka Trhového námestia s mestskou tržnicou a 83 m vysokou vežou Belfried. Navštívime kostol svätej krvi, kde sa nachádza schránka s kvapkou Kristovej krvi, či Jazierko lásky. V prípade časových možností návšteva rybieho trhu. 
      

Deň 4: celodenný výlet farebný Amsterdam alebo voľný program
raňajky, fakultatívny výlet súkromným autobusom do hlavného mesta Holandska, Amsterdamu. Prehliadka historického centra s námestím Dam, hlavná trieda Damrak, Mincové námestie, kvetinový trh, možnosť plavby loďou po grachtoch (kanáloch). Možnosť návštevy Rembrandtovho domu, ktorý návštevníkovi ponúka expozíciu dobového nábytku, kompletne vybaveného kabinetu a maliarskeho ateliéru, tlačiarenskej dielne a rovnako nechýbajú ani rôzne artefakty, ktoré slúžili ako predlohy, od antických sôch po minerály. Možnosť návštevy Red Light District. V podvečerných hodinách návrat súkromným autobusom spät do hotela. Alternatívne voľný program. 
      

Deň 5: odlet do Bratislavy
skorý ranný transfer na letisko, jednoduché raňajky, odlet do Bratislavy. 
    

Doprava:
Orientačné letové časy: Bratislava - Brusel 10:25-12:15 / Brusel - Bratislava 8:50 - 10:35
trvanie letu: 1:50 hod.


Cena zahŕňa
letenka Bratislava - Brusel - Bratislava
servisné a palivové poplatky
rezervácia sedadiel v lietadle pri sebe
check-in leteniek
1 x príručná batožina do 5 kg (40x20x25 cm) 
1x príručná batožina do 10 kg (55x40x20cm)
4 x ubytovanie v kvalitnom hoteli v centre
3 x bufetové raňajky, 1x jednoduché raňajky
súkromný transfer letisko - hotel - letisko
slovenský sprievodca CK
sprievodca je s vami počas celého zájazdu
prehliadky podľa programu bez vstupov
zákonné poistenie v znení zákona č. 170/2018 Z. z.
    

Cena nezahŕňa
doprava vlakom cca 38 €
fakultatívny výlet do Amsterdamu
pobytová taxa (platí sa na mieste)
prípadné vstupy do múzeí a pamiatok (nepovinné)
     

Orientačné ceny vstupov
fakultatívny výlet: Brusel-Amsterdam-Brusel cca 79 € (platí sa na mieste)
vlak Antverpy+Bruggy cca 38 € (zabezpečuje sa na mieste)
     

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »