Pobaltské mestá a Helsinki

Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Lotyšsko, Riga Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Estónsko, Kadrirog Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Lotyšsko, Turaida Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Estónsko, Tallin Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Fínsko, Helsinki Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Šiauliai, Hora krížov Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Lotyšsko, Riga Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Fínsko, Helsinki Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Litva, Vilnius Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Lotyšsko, Riga Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Estónsko, Tallin Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Estónsko, Kadrirog Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Fínsko, Helsinki Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Fínsko, Helsinki Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Litva, Vilnius Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, Litva, Vilnius Letecké poznávacie zájazdy , Pobaltské mestá a Helsinki, mapa
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1324292
Cena od: 1 192,50 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.07.2024 7 dní Last Minute 1 192,50 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Sedemdňový zájazd prevedie klientov štyrmi krajinami, ich hlavnými mestami, ale aj pevnosťami, hradmi, sakrálnymi pamiatkam, či prírodnými krásami.


Ubytovanie: 6x v hoteli
Stravovanie: 6x raňajky

Vilnius - Trakai - Šiauliai - Riga - Jurmala - Turaida - Tallinn - Kadriorg - Helsinki

Lotyšsko:
Litva:
Estónsko:
Fínsko:  


Doprava:
letecká

Program:

1. deň - odlet z Viedne do hlavného mesta Litvy, Vilniusu. Mesto je plné prepletených uličiek a centrum starého mesta je zapísané do zoznamu UNESCO. Prehliadka pamätihodností ako Katedrálové námestie s Kostolom svätého Stanislava, ktorý je známy aj tým, že nemá zvonicu. Tá je postavená o niekoľko metrov ďalej. Kostol svätej Anny, ktorého vzhľad uchvátil už Napoleona Bonaparta, a spolu s Kostolom sv. Františka z Assisi s kláštorom Františkánov (Bernardínov) patria k najkrajším gotickým stavbám mesta. Tepna niekdajšej židovskej štvrte, ulica Stikliu. Prehliadka architektonického komplexu Vilniuskej univerzity. Ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky, transfer do mestečka Trakai, bývalého hlavného mesta Litovského veľkovojvodstva s hranicami siahajúcimi od Baltského po Čierne more. Prehliadka hradu, nachádzajúceho sa na ostrove uprostred jazera Galve a prechádzka 2 km dlhým polostrovným mestečkom s unikátnymi drevenými domami karaitov, judaistickou sektou pochádzajúcou z oblasti Krymu. Pokračovanie do Šiauliai – mesto preslávené neďalekou Horou krížov. Prvé kríže na tomto pahorku vztýčili na pamiatku obetí poľského novembrového povstania z roku 1831, ktoré tam pochovali. V súčasnosti sa tam nachádzajú desiatky tisíc krížov. Odchod do Rigy, ubytovanie a nocľah.

3. deň – raňajky, prehliadka hlavného mesta Lotyšska - Kostol sv. Petra, Mestská radnica, dom Čiernych hláv, Katedrála  s najväčším organom na svete, pozostávajúcim zo 4000 píšťal. Domy známe ako Traja bratia a ďalšie. Popoludňajší presun do najväčšieho prímorského, kúpeľného strediska pobaltských štátov – Jurmaly. Mesto je známe svojimi liečebnými prameňmi, borovicovými lesmi a pieskovými dunami. Architektúru reprezentuje unikátny drevený klasicizmus, secesia a národný romantizmus. Návrat do hotela.

4. deň -  raňajky, zastávka v národnom parku Gauja, nazývanom aj „lotyšské Švajčiarsko“. Údolie rovnomennej rieky s jej prítokmi tu sformovalo mimoriadnu krajinnú scenériu. Na území parku sa nachádza viac ako 500 archeologických pamiatok. Návšteva hradu Turaida, postaveného v 13. storočí ako rezidencia rižského biskupa. Presun do poslednej z pobaltských republík -  Estónska. Ubytovanie v Tallinne.

5. deň – raňajky, prehliadka Starého mesta, pod ktorým sa dodnes nachádza labyrint chodieb zo 17. storočia a je označované za najkrajšie stredoveké mesto v Európe aj vďaka zachovalým stredovekým hradbám a mestským bránam. Z kostolov patria k najdôležitejším pamiatkam Kostol sv. Olafa, či Chrám sv. Alexandra Nevského. Popoludňajší presun k barokovému letohrádku s parkom postaveným pre rodinu niekdajšieho cára Petra I. a jeho rodinu v meste Kadriorg. Návrat do hotela.

6. deň – raňajky, trajekt do Helsínk. Prehliadka hlavného mesta Fínska. Sibeliov park a monument, jedinečný kostol Temppeliauko vytesaný priamo do skaly, parlament, majestátne hlavné námestie Senaatintori, Chrám večného spánku Panny Márie (Uspenská katedrála), Kostol sv. Jána ( Johanneskyrkan), ale aj Hala Finlandia, ktorá je majstrovským dielom architekta Alvara Alta. Návrat do hotela.

7. deň – raňajky, presun na ostrov Suomenlinna, na ktorom sa odohrala podstatná časť histórie mesta, ktorú pripomína pevnosť chránená UNESCO-m, v podvečerných hodinách vyzdvihnutie batožiny a odlet do Viedne.    


V cene je zahrnuté:
6x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Vilnius, Helsinki - Viedeň, 1x podpalubná batožina 20 kg/os.,  transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, trajekt Tallinn - Helsinki, plavba Helinki - pevnosť Suomenlina, sprievodca CK, miestny sprievodca, prehliadky podľa programu s vybranými vstupmi v cene.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 3 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena ostatných vstupov 30 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 245 EUR/6 nocí. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
7 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Vilnius |Tallin | Riga | Helsinki

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »