Portugalsko PLUS

Destinácia: Portugalsko, Stred
Kód zájazdu: 1326748
Cena od: 1 300 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.05.2024 8 dní Last Minute 1 300 € +220 € odlet: Viedeň letecká
19.05.2024 8 dní Last Minute 1 300 € +220 € odlet: Praha letecká
01.07.2024 8 dní First Minute 1 400 € +220 € odlet: Viedeň letecká
01.07.2024 8 dní First Minute 1 400 € +220 € odlet: Praha letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 1 300 € +220 € odlet: Viedeň letecká
15.09.2024 8 dní First Minute 1 300 € +220 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program:
1. deň
Odlet z Viedne, resp. z Prahy do Lisabonu, transfer autobusom na ubytovanie v okolí mestečka Óbidos.

2. deň
raňajky, prehliadka stredovekej dedinky Óbidos, kde môžete ochutnať známy čerešňový likér Ginjinha. Zastavíme sa v rybárskej dedinke Nazaré s krásnou plážou a útesmi pri Atlantickom oceáne. V mestečku Alcobaca navštívime cisterciánsky kláštor (12. st., UNESCO) s hrobkami portugalských panovníkov a uvidíme kláštor dominikánov (UNESCO) v Batalha. Ubytovanie v okolí Coimbry, večera a nocľah.

3. deň
raňajky, pozrieme si romantické mesto Coimbra, ktoré je centrom vzdelanosti s druhou najstaršou univerzitou sveta. Pokračujeme do kolísky portugalského národa - mesta Guimaraes. Dominantou jeho historického jadra (UNESCO) je hrad sv. Michala a palác Paco dos Duques. Cestou do stredovekej Bragy sa zastavíme na pútnickom mieste Bom Jesus do Monte (UNESCO) s monumentálnym schodiskom (každé poschodie je zastavením krížovej cesty). Deň zakončíme v Porte, vo vínnych pivničkách preslávených portským vínom. Ubytovanie a večera v okolí Porta.

4. deň
raňajky, dnes sa budeme venovať Portu (druhé najväčšie mesto krajiny) a jeho čarovným uličkám dokumentujúcim pozoruhodnú históriu. Ponúknu nám množstvo pamiatok, tichých zákutí, kaviarničiek a ich milú atmosféru. Pozrieme si unikátnu katedrálu Terreido da Sé, štvrť Barredo s domami nakláňajúcimi sa do strán a gotický kostol Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Návrat na ubytovanie v okolí Porta, večera.

5.deň
raňajky, vydáme sa do mesta Tomar, kde stojí Convento de Cristo (UNESCO), hrad s kláštorom (12. - 16. st.), ktorý bol sídlom rytierov Kristovho Rádu. Pokračujeme do Fátimy, jedného z najvýznamnejších pútnických miest kresťanského sveta s veľkou neobarokovou bazilikou postavenou na počesť zjavení Panny Márie. Na hlavnom oltári je možné vidieť vitráže s výjavmi zjavení a obraz s posolstvami, odovzdanými pastierikom pri zjaveniach. Ubytovanie vo Fátime, večera.

6. deň
raňajky, dnes nás čaká Lisabon, ktorý je významným obchodným prístavom a lodnou križovatkou sveta. O jeho veľkoleposti sa presvedčíme prechádzkou po historickom srdci - starobylej štvrti Belém s kláštorom Mosteiro dos Hieronimos (UNESCO – 19. st.), pôjdeme k pôvodne obrannej veži Torre de Belém, ku hradu Castelo de Sao Jorge, odkiaľ vedú uličky do najstaršej štvrte Alfama. A určite sa vyvezte železným výťahom (Elevador de Santa Just) postaveným podľa návrhu žiaka slávneho A. G. Eifella. Odchod na ubytovanie pri Lisabone, večera.

7. deň
raňajky, výlet v okolí Lisabonu po trase Sintra - Cabo da Roca – Cascais – Estoril. Sintra (UNESCO), pôvodne letovisko portugalskej šľachty, je najnavštevovanejším mestom krajiny. Atraktívnou je najmä letná rezidencia portugalského kráľa Palácio Nacional de Sintra a nádherný romantický Palácio da la Peňa (19. st.). Ďalej si vychutnáme výhľady na Atlantický oceán z najzápadnejšieho cípu kontinentálnej Európy Cabo da Roca, v rybárskom mestečku Cascais môžete skúsiť rybie špeciality a zoznámime sa s portugalskou obdobou Monte Carla - obľúbeným letoviskom Estoril. Návrat na ubytovanie a nocľah.

8. deň
raňajky, voľno, v závislosti od letových časov transfer na letisko a odlet do Viedne.

Ubytovanie:
7 x v izbách s vlastným príslušenstvom (sprcha a WC) v 3* hoteloch po trase.

Stravovanie:
7 x raňajky a 5 x večera.

Doprava:
Viedeň – Lisabon a späť, resp. Praha - Lisabon a späť.

Ostatné:
transfery a doprava autobusom v Portugalsku podľa programu, program podľa popisu bez vstupov, služby slovensky alebo česky hovoriaceho sprievodcu CK, DPH.

Povinné príplatky:
letiskové, bezpečnostné a servisné poplatky 220 €/os. City tax (platí sa v hoteloch) vo výške 2 - 5 €/os./noc.

Priplatky:
za 1/1 izbu 290 €, orientačná výška vstupov 80 €/os., vstup do vínnych pivníc v Porte s ochutnávkou cca 25 €/os., Fado s 2 nápojmi cca 30 €/os., transfer z Bratislavy na letisko Viedeň - Schwechat a späť 25 €/os.

Nadpis prvního boxu

Zde se nachází obsah prvního boxu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »